Hackerii atacă fiecare pilon al finanțelor americane. Aceasta include presa însăşi, distribuitorii de știri, dar şi pe cei care sunt destinatarii emisiunilor informative şi a cititorilor de presă scrisă.

Bloomberg a anunţat vineri că hackerii ruși au pătruns în serverele Dow Jones și au furat informații pe care le-au folosit ulterior în şedinţa de tranzacţionare.

Un purtator de cuvant al Dow Jones a declarat pentru Business Insider: "Din moment ce Bloomberg a publicat articolul, am lucrat din greu pentru a stabili dacă acuzațiile pe care le conține articolul lor sunt corecte. Până în prezent, suntem în imposibilitate de a găsi dovezi ale unei în investigaţia pe care o desfăşurăm."

Un purtator de cuvant al FBI a confirmat că agenția este conștient de intruziune și cercetează toate aspectele.

Potrivit Bloomberg, hackerii ruși au reușit să pătrundă în serverele Dow Jones & Co. Compania care publică Wall Street Journal a recunoscut că ar fi fost victima unui atac din partea hackerilor ruși, însă lucrurile par a fi mult mai grave decât ar fi declarat reprezentanții.

De anchetă se ocupă FBI, Serviciile Secrete Americane, dar și Comisia pentru Schimburi. În urma atacului, informațiile de contact a peste 3.500 de persoane au fost compromise, iar hackerii au obținut și informații despre tranzacții care încă nu fuseseră făcute publice, lucru care le-ar fi putut oferi un avantaj enorm la bursă.

Reprezentanții Dow Jones susțin că au suferit mai multe atacuri în perioada august 2012 și iulie 2015.

The Wall Street Journal, anii Barron și alte publicații Dow Jones au scris despre acțiunile cotate la bursă, realizând multiple analize şi există relatări potrivit cărora hackerii caută informații referitoare la știri în curs de elaborare.

Casa de brokeraj Scottrade a anunțat la începutul acestei luni că a suferit un atac cibernetic la sfârșitul anului 2013 și începutul anului 2014. Atacul a afectat 4,6 milioane de clienţi si a avut ca scop furtul numelor si adresele lor.

La inceputul acestui an, hackerii și traderii au fost acuzați de furtul a peste 150.000 de comunicate de presă. Aceste noi versiuni conțin informații financiare care ar putea fi utilizate pentru tranzacționare.

Cazul a implicat şi reţele precum PR Newswire, Marketwired și Business Wire, deţinută de Warren Buffet. Titanul investițiilor bancare Goldman Sachs a luat ulterior decizia de a nu raporta câștiguri pe al treilea trimestru pe Business Wire.

JPMorgan, o altă bancă de pe Wall Street, a fost, de asemenea, victima a unui atac cibernetic. Hackerii au furat informațiile de contact a mai mult de 70 de milioane de gospodării în 2014.

Se pare că nimeni din sectorul serviciilor financiare nu este în siguranță.