Pierderea operaţională în perioada ianuarie-martie 2013 a fost de 65 milioane de euro (86 milioane de dolari), comparativ cu 51 milioane de euro în perioada similară din 2012, în timp ce analiştii se aşteptau la pierderi de 295,8 milioane de euro.

Veniturile companiei franceze au scăzut cu 3,8%, la 27,7 miliarde de euro.

‘Vedem primele semne ale redresării grupului. Trebuie să continuăm eforturile de consolidare a redresării comerciale şi industriale’, a declarat şeful PSA Peugeot Citroen, Philippe Varin.

Reorganizarea companiei include renunţarea la 17% dintre angajaţii din Franţa şi atragerea de noi clienţi cu modelele Peugeot 2008, Peugeot 308, Citroen C4 Picasso şi Citroen DS.

PSA Peugeot Citroen estimează că piaţa auto europeană va înregistra anul acesta o scădere de 6%, al şaselea an de declin consecutiv, după ce anterior prognozase un recul de 3-5%.

Înmatriculările auto în primul semestru au scăzut în Europa cu 6,7%, la 6,44 milioane de vehicule, iar PSA Peugeot Citroen a raportat un declin de 13%, la 855.000 unităţi.

Luna acesta, PSA Peugeot Citroen a inaugurat a treia fabrică din China, extinzându-se pe cea mai mare piaţă auto din lume, pe fondul declinului cererii în Europa.

Directorul general al PSA Peugeot Citroen, Philippe Varin, a participat la ceremonia de inaugurare a fabricii din Wuhan, în provincia Hube. Uzina, dezvoltată împreună cu grupul auto chinez Dongfeng Motor Corp, va produce modelele sedan Citroen C-Elysee şi Peugeot 301. Capacitatea anuală de producţie a PSA Peugeot Citroen va creşte cu două treimi, la 750.000 de unităţi, până la sfârşitul lui 2015.

În urma declinului semnificativ al vânzărilor PSA Peugeot Citroen în Europa, şeful companiei, Philippe Varin, a anunţat concedierea a peste 11.000 de angajaţi, vânzarea unor active de peste două miliarde de euro şi negocierea unei garanţii de stat de 7 miliarde de euro pentru divizia de finanţare Banque PSA.

Anul acesta compania vrea să vândă pe piaţa chineză 557.000 unităţi. China ar putea depăşi Franţa ca cea mai mare piaţă a Peugeot până în 2015, a estimat recent Gregoire Olivier, director al operaţiunilor din Asia. AGERPRES