Autorităţile au anunţat iniţial că oferta publică pentru listarea la bursă a CE Oltenia va avea loc în iunie 2014, dar termenul a fost amânat pentru a două jumătate a anului 2014. Chiar şi aşa, FP consideră că mai sunt încă multe lucruri de rezolvat, pentru că nu s-a făcut nimic în sensul reducerilor costurilor.

Managerul Fondului Proprietatea a menţionat că, mai mult, numărul de angajaţi la CE Oltenia a crescut în 2013 la 18.850 de persoane.

În aceste condiţii, Fondul Proprietatea a decis reducerea evaluării participaţiei FP la CE Oltenia cu 70% în valoarea activului net al Fondului, de la 880 milioane lei la 321,64 milioane lei.

În opinia administratorului FP, candidatul potrivit pentru o ofertă publică iniţială în vederea listării la bursă este Societatea Naţională a Sării Salrom, care
a înregistrat în 2013 venituri şi profituri în creştere.

Potrivit lui Konieczny, ar trebui scos la vânzare un pachet de acţiuni Salrom suficient de mare pentru a atrage investitori instituţionali. Acţionarii Salrom sunt FP şi Ministerul Economiei, care deţine pachetul majoritar de acţiuni.

 

Sursa: Agerpres