Topul miliardarilor lumii, publicat in aceasta saptamana de revista americana Forbes, a aratat ca bogatasii din IT&C au fost grav afectati de criza economica.

Cei 40 de miliardari inclusi in topul Forbes au inregistrat, astfel, pierderi de 81,5 miliarde de dolari in 2008, averile lor diminuandu-se drastic comparativ cu anul precedent.

Bogatasii din IT&C au in acest moment o avere colectiva de 203,4 miliarde de dolari. Cu toate ca Bill Gates, fondatorul imperiului Microsoft, a pierdut, in 2008, 18 miliarde de dolari, a urcat cu doua pozitii in topul Forbes, ajungand pe primul loc.

In acelasi timp, Larry Ellison de la Oracle a pierdut 2,5 miliarde de dolari, insa a urcat 10 pozitii in top, ajungand pe locul al patrulea.

In ciuda pierderilor masive, mogulii din industria IT au ramas, in mare parte, in topul revistei americane. Paul Allen, Michael Dell si Steve Jobs se afla astfel in continuare pe lista celor mai bogati oameni de pe planeta. Au existat insa si perdanti, precum Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a carui avere a scazut de la 1,5 miliarde de dolari la 600 milioane de dolari.

In acest an, doar 793 de miliardari se pot regasi in top, dupa ce in 2008 clasamentul a cuprins 1.125 de bogatasi.

Citit si: