Pierderea, cauzată şi de costurile reorganizării, a fost mai amplă decât a avertizat compania în noiembrie, când a anunţat că se va confrunta cu o pierdere anuală de până la 300 milioane de euro.

"Rezultatele pentru 2011- aşa cum s-a anunţat în septembrie – includ costuri de reorganizare de aproximativ 190 milioane de euro şi o pierdere netă de 346 milioane de euro din cauza deprecierii obligaţiunilor guvernamentale elene. Din acest motiv înregistrăm pierderi de 330 milioane de euro în 2011 şi nu vom plăti dividende", se arată în declaraţia companiei austriece.

"Strategia noastră de a ne concentra pe clienţi şi pe afacerea de bază este una corectă. Vom continua să o implementăm şi în 2012. Vom lucra mai eficient şi mai rapid, ne vom întări apropierea de clienţi şi, în Austria şi în Europa de Est, vom majora profitabilitatea companiei", a declarat Andreas Brandstetter, directorul general al Uniqa. În România, UNIQA a achiziţionat integral UNITA, în 2008, compania schimbându-şi ulterior numele în UNIQA Asigurări.