Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie pentru identificarea si corectarea unor posibile disfunctionalitati de natura anticoncurentiala pe piata distributiei en-gross de medicamente.

“Aceasta investigatie nu urmareste anchetarea si sanctionarea anumitor companii, ci vizeaza examinarea structurii pietei in acest sector, luat ca un intreg. In cadrul acestei anchete se vor analiza practicile comerciale existente intre producatorii si distribuitorii de medicamente, precum si posibilele bariere artificiale create ca urmare a acestor practici”, a declarat presedintele CC, Gheorghe Oprescu.

Consiliul Concurentei este preocupat de posibilitatea ca pe aceasta piata, a distributiei angro de medicamente, concurenta sa nu functioneze in mod optim. Prin aceasta ancheta sectoriala, CC urmareste efectuarea unei cercetari aprofundate a domeniului, in vederea identificarii si corectarii unor posibile disfunctionalitati de natura anticoncurentiala.

“Consiliul Concurentei este ingrijorat de existenta unor practici care pot impiedica manifestarea concurentei cu privire la anumite medicamente, fara a asigura beneficiarilor sau consumatorilor un avantaj corespunzator si fara a conduce la practicarea in mod durabil a unor preturi substantial mai reduse pentru consumatori”, a adaugat Oprescu.

Rezultatele acestei analize sectoriale vor permite Consiliului Concurentei atat identificarea masurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenta specifice sectorului, dar si focalizarea actiunilor viitoare ale autoritatii de concurenta, pe cele mai grave incalcari ale Legii concurentei.