Cifra de afaceri din investiţii imobiliare în Europa Centrală şi de Est (CEE) a totalizat aproximativ 100 de milioane de euro în aprilie prin intermediul a cinci tranzacţii, potrivit CEE Property Investment MarketView pentru aprilie 2009 de la CB Richard Ellis.

În general, performanţele din aprilie confirmă faptul că piaţa de investiţii imobiliare din CEE rămâne lentă.

Deşi asta înseamnă că investiţiile imobiliare rămân la un nivel scazut în comparaţie cu luna aprilie din anii trecuţi, suma este cu 32% mai mare decat media lunară pentru primul trimestru din 2009.

Tranzacţiile din aprilie au inclus trei în sectorul retail, una pe segmentul birouri şi una industrială. “Pieţele principale din Europa Centrală cum ar fi Republica Ceha şi Polonia au acumulat patru din cele cinci tranzacţii de investiţii din luna aprilie şi rămân cele mai active pieţe din CEE nu numai din punct de vedere al numărului de tranzacţii încheiate, dar şi al interesului manifestat de investitori” , a declarat Jos Tromp, Head of CEE Research & Consulting.

Cel mai activ investitor din CEE de până acum, în 2009, s-a dovedit a fi DEKA, prin achiziţionarea Jungmannova Plaza din Praga şi Grzybowska Park din Varşovia.

În acelaşi timp timp, cumpărătorii oportunişti continuă să-şi exprime interesul faţă de regiune, dar acest aspect nu se manifestă încă în nivelurile de tranzacţionare, pentru că preţurile nu au atins un nivel potrivit aşteptărilor investitorilor.

SURSA: CBRE