Piata auto din Rusia ar putea scadea cu 60% in 2009, fata de anul precedent, pe fondul diminuarii cererii in contextul actualei crize economice, potrivit lui Viktor Khristenko, Ministrul Industriei si al Comertului.

Acesta a mai declarat ca piata auto este cea care reflecta cel mai clar puterea de cumparare a populatiei. Khristenko a subliniat insa ca numai un program de cumparare masiva efectuat de catre stat va putea mentine pe linia de plutire vanzarile auto din Rusia.

“Ne asteptam ca in perioada urmatoare piata va inclina spre automobilele produse in Rusia, deoarece mai multi producatori au anuntat ca isi vor largi gama de automobile produse in fabricile autohtone”, a declarat Viktor Khristenko.

Ministrul a mai spus ca exista, de asemenea, posibilitatea ca unii cosntructori auto sa deschida noi unitati de productie in Rusia.

De asemenea, bancile rusesti Gazprombank si VTB ar putea acorda un imprumut de 90 miliarde de ruble (2,6 miliarde de dolari) constructorului auto local, AvtoVaz, potrivit declaratiei lui Boris Alyoshin, CEO-ul companiei.

Sursa: RIA Novosti