Aproximativ 60% din economiile preconizate sunt legate de reducerile de personal iar restul de 40% au legătură cu alte costuri structurale, precizează reprezentantii Philips.

Compania a anunţat într-un comunicat că prin acest program, Philips investeşte în creştere, abordează problema modificărilor structurale prin concentrarea pe execuţie şi va reduce costurilor totale, odată cu adoptarea unei noi culturi corporatiste.

Separat, Philips a anunţat o scădere de 85% a profitului net în trimestrul al treilea ca urmare a creşterii costurilor de restructurare şi a costurilor cu materiile prime. În trimestrul al treilea al acestui an, Philips a realizat un profit net de 76 milioane euro, în scădere dramatică faţă de 524 milioane euro în perioada similară a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a scăzut la 5,394 miliarde de euro de la 5,46 miliarde de euro.

Philips este cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat şi numărul trei în lume în domeniul echipamentelor medicale. Cu are aproximativ 119.000 de angajaţi în peste 60 de ţări, anul trecut, compania a realizat un profit net de 1,45 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât cel realizat în 2009.