Producatorul olandez de electronice Philips a anuntat ca va reduce numarul angajatilor din cadrul diviziei producatoare de echipamente medicale cu aproximativ 5%. In acest moment divizia medicala a companiei are 32.000 de angajati iar disponibilizarile vizeaza 1.600 de salariati.

„In acest sector, aproximativ 5% dintre angajati vor fi concediati”, a declarat Arent Jan Hesselink, purtatorul de cuvant al companiei.

„Dorim ca masurile luate sa ne permita, chiar si in conditiile temperarii cresterii economice, sa ne mentinem marjele de profit sau sa le imbunatatim atat cat este posibil”, a mai adaugat Hesselink.

Majoritatea angajatilor din cadrul diviziei producatoare de echipament medical lucreaza in SUA, insa desfiintarea locurilor de munca nu va fi aplicata unde salariatii sunt mai generosi, a mai precizat producatorul de cuvant al companiei. Hesselink a mai spus ca in urmatoarea perioada se va negocia cu angajatii pentru a fi luate cele mai bune decizii.

Divizia medicala a Philips, care a absorbit in acest an investitii de 4 miliarde de euro, a inregistrat in cel de-al treilea trimestru o scadere puternica a profitabilitatii pe fondul vanzarilor scazute,

Philips a inregistrat o crestere cu 7,8% a profitului net in al treilea trimestru, la 357 milioane euro, dupa vanzarea participatiei pe care o detinea in cadrul producatorului de semi-conductoare TSMC.

Sursa: Bloomberg