Distincția Angajator de Top este rezultatul unei evaluări independente realizate de Top Employers Institute, care a recunoscut și Philip Morris International drept Global Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv. Filialele PMI din 33 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia/Pacific au fost de asemenea recunoscute ca angajatori de top.

Ne bucurăm că suntem din nou certificați Top Employer. Acest lucru ne onorează și ne motivează să continuăm să le oferim colegilor noștri un mediu de lucru plăcut și o experiență extraordinară în Philip Morris România. Obiectivul nostru ca organizație a fost și este să excelăm în asigurarea unui loc de muncă şi a unei culturi organizaţionale care au la bază incluziunea, diversitatea şi respectul. Pasiunea angajaților noștri, dedicarea și talentul lor permit și accelerează tranziția companiei noastre către o Românie fără fum. a declarat Luminița Florea, Director People & Culture. 

Una dintre prioritățile de top ale PMI este atingerea echilibrului de gen, la toate nivelurile. Compania se concentrează ferm pe valorificarea talentului, atât al femeilor, cât și al bărbaților cu care lucrează. În prezent, femeile reprezintă 42% din forța noastră de muncă. Peste 40% din funcțiile noastre de conducere sunt ocupate de femei. Obiectivul PMI este de a atinge un procent de cel puțin 35 % femei în funcții de conducere de top până în 2025.

Programul Top Employers Institute certifică organizațiile pe baza participării și a rezultatelor sondajului privind cele mai bune practici în domeniul resurselor umane. Acest sondaj acoperă șase domenii de resurse umane care cuprind 20 de subiecte, printre care Strategia pentru oameni, Mediul de lucru, Atragerea de talente, Învățarea, Diversitatea și Incluziunea, Bunăstarea și multe altele.   

David Plink, directorul general al Top Employers Institute, a spus: „Vremurile excepționale scot la iveală ce este mai bun în oameni și organizații. Am observat acest lucru în cadrul programului nostru de certificare a angajatorilor de top din acest an: o performanță excepțională din partea angajatorilor de top certificați în 2023. În această comunitate de organizații remarcabile, Philip Morris Internațional și-a dovedit angajamentul față de angajați la nivel global. Această consecvență a practicilor de resurse umane la nivel global caracterizează un grup exclusiv de companii care au obținut o certificare globală prin programul Angajatori de Top. Suntem mândri să anunțăm și să sărbătorim aceste companii și realizările lor în 2023.” 

Programul a certificat și recunoscut 2.053 de angajatori de top în 121 de țări/regiuni de pe cinci continente.

Compania mamă a Philip Morris România, Philip Morris International, este de asemenea una dintre cele 15 organizații internaționale care au primit anul acesta distincția Global Top Employer. PMI are peste 69.600 de angajați în întreaga lume. 

„Suntem mândri să fim una dintre cele 15 organizații internaționale care au primit certificarea globală Top Employer pentru 2023”, a declarat Charles Bendotti, Senior Vice President, People & Culture. „Este o recunoaștere a excelenței noastre continue în domeniul resurselor umane și a agilității cu care răspundem nevoilor unei forțe de muncă moderne.”

Despre Top Employers Institute

Top Employers Institute este o autoritate globală în recunoașterea excelenței în practicile de resurse umane. Organizația contribuie la accelerarea acestor practici pentru a îmbogăți mediul de lucru. Prin programul de certificare al Top Employers Institute, companiile participante pot fi validate, certificate și recunoscute ca angajator preferat. Înființat acum peste 30 de ani, Top Employers Institute a certificat 2.053 de organizații din 121 de țări/regiuni. Acești angajatori de top certificați au un impact pozitiv asupra vieții a peste 9,5 milioane de angajați la nivel global.

Articol susținut de Philip Morris România.