Peugeot va produce furgonete de mărime medie derivate din actualele modele Peugeot Expert şi Citroen Jumpy în trimestrul doi din 2013, au anunţat luni cei doi producători auto, precizând că acordul ar putea fi extins dincolo de 2020.

"Segmentul vehiculelor comerciale uşoare este unul important pentru noi pe multe pieţe europene. Am găsit o soluţie bună pentru clienţii noştri fideli", a declarat Didier Leroy, directorul Toyota Motor Europe.

Peugeot ar putea produce furgonetele la fabrica sa SevelNord din Franţa, unde automobilele sunt produse împreună cu producătorul auto italian Fiat. Peugeot va achiziţiona participaţia deţinută de Fiat la SevelNord până la sfârşitul acestui an.

Oficialii francezi au criticat Peugeot pentru planul de reducere a costurilor, ce prevede concedierea a 8.000 de angajaţi şi oprirea producţiei la uzina de la Aulnay-sous-Bois, în apropiere de Paris.

Acţiunile PSA Peugeot Citroen au ajuns săptămâna trecută la cel mai scăzut nivel din ultimii 26 de ani din cauza temerilor că planul de reducere a costurilor nu va fi suficient pentru a menţine al doilea mare producător auto european pe linia de plutire.

Producătorii auto europeni se confruntă cu cel mai semnificativ declin al vânzărilor din ultimii zeci de ani, printre cei mai afectaţi fiind şi PSA Peugeot Citroen, din cauza expunerii la Sudul Europei.

La finele anului trecut Peugeot avea aproximativ 100.000 de angajaţi în Franţa şi 210.000 de angajaţi la nivel mondial.
Sursa: Agerpres