Petrom va semna, marti, la Bucuresti, contractarea unui credit corporativ nesecurizat de pana la 300 de milioane de euro prin intermediul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru a sustine investitiile de mediu si pentru eficienta energetica ale companiei.

BERD va asigura 150 de milioane de Euro, iar diferenta de pana la 300 de milioane va fi sindicalizata de catre BERD unui grup de banci comerciale
si ar putea include un imprumut paralel acordat de Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre.

Imprumutul de 150 de milioane de la BERD are o maturitate de 7 ani, iar imprumutul sindicalizat, reprezentand diferenta pana la 300 de milioane de euro, are o maturitate de 5 ani. Imprumutul poate fi tras in euro, intr-un interval de 2 ani.

Banii vor fi folositi la finantarea unei serii de proiecte care includ decontaminarea, inlocuirea conductelor vechi, masuri de sanatate si siguranta, precum si masuri de crestere a eficientei energetice.

Imprumutul contractat marti este parte a unui program de finantare mai amplu, agreat in luna iunie a anului trecut. In conformitate cu acest program, in octombrie 2008 Petrom a obtinut o linie de credit pe termen mediu, in valoare de 375 milioane euro.