Compania energetică Petrom a anunţat că a deschis un birou la Bruxelles, pentru a asigura o participare activă la procesul de elaborare a politicilor europene şi un flux informativ cu privire la politicile UE, la activităţile instituţiilor europene şi la proiecte relevante pentru companie.

Biroul se află în zona instituţiilor europene, în aceeaşi locaţie cu cel al OMV şi a fost deschis în luna mai. Activităţile Petrom în Bruxelles vor fi gestionate de către Direcţia de Comunicare si Afaceri Publice a companiei.

Pe lângă instituţiile europene la Bruxelles funcţionează un număr semnificativ de reprezentanţe ale celor mai importante companii, ale structurilor administrative, ale asociaţilor patronale, toate acestea având ca obiectiv participarea activă la procesul de elaborare a politicilor europene în domeniile lor de interese.

„Se impune să fim prezenţi şi activi la Bruxelles având în vedere că o mare parte din legislaţia care vizează activitatea noastră urmează să fie dezbătută şi adoptată acolo”, a explicat CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie.