La inchiderea de ieri, petrolul a fost cotat la valori de sub 50 de dolari. La New York, sortimentul WTI Intermediate valoara 49,62 dolari, cu fix patru dolari mai putin decat in ziua precedenta, in timp ce la Londra, Brent era chiar sub cota 49, mai exact la 48,02 dolari, in scadere cu 3,64 dolari.

O scadere sub un prag psihologic s-a inregistrat si la cosul OPEC (format din cele 13 sortimente ce provin sin tarile membre), care a scazut sub 45 de dolari, la 44,06 dolari (cu 1,83 dolari mai putin decat in ziua precedenta).

La ora redactarii materialului, Brent era in urcare, fiind tranzactionat la 49,39 dolari, in timp ce la New York barilul a depasit pragul psihologic de 50 de dolari, fiind cotat la 50,10 dolari.

Valori atat de mici sunt cauzate de acumularea de vesti proaste referitoare la evolutiile economiilor din tarile dezvoltate, considera James Williams, analist la WTRG Economics. Tot astazi, Goldman Sachs a anuntat ca nu va mai face predictii referitoare la pretul petrolului. Motivul anuntului sta in faptul ca gigantul anuntase in urma cu ccateva luni ca, pana la finele anului, petrolul va atinge 200 de dolari pe baril.