Fostul premier Petre Roman a oferit detalii incendiare, la Antena 3, despre ceea ce s-a întâmplat la Revoluția din 1989. Unul dintre momentele despre care a făcut dezvăluiri incendiare se referă la execuţia soţilor Ceauşescu.

„Stănculescu spune ia tu caseta,originalul, nu mai este treaba armatei ce face cu caseta asta e treaba politicii. Mie mi s-a părut destul de ciudat lucrul ăsta fiindcă Stănculescu fusese acela care au organizat procesul.

M-am gândit că acea casetă este singura dovadă a ceea ce s-a întâmplat pentru istoria României, pentru o eternitate pot să spun, și atunci l-am rugat pe Stănculescu să îmi dea o bandă adezivă. Am înfășurat caseta pe piept și am dormit cu ea așa pe o saltea în încăpere, în spatele biroului ministrului”, a povestit fostul premier.

Cum s-a petrecut totul

Trebuie spus că despre execuția cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu s-au scris numeroase articole și au fost ridicate la fel de multe întrebări. Procesul și execuția cuplului Ceaușescu au avut loc în circumstanțele evenimentelor revoluționare din România, desfășurate între 16 și 25 decembrie 1989.

Procesul soţilor Ceauşescu a avut loc pe data de 25 decembrie 1989, în faţa Tribunalului Militar Extraordinar. Tribunalul i-a condamnat pe cei doi iar Elena și Nicolae Ceaușescu au fost împușcați în incinta garnizoanei din Târgovişte.