Şase din 10 companii americane intenţionează să „sară peste” sistemul de operare Windows 7, în principal din dorinţa de a reduce cheltuielile, dar şi din cauza incertitudinii legate de compatibilitatea noului software cu aplicaţiile existente, potrivit unui sondaj, informează Mediafax.

Windows 7, a cărui lansare este programată pentru 22 octombrie, beneficiază deja de aprecieri şi recenzii pozitive din partea specialiştilor IT, spre deosebire de versiunea actuală a sistemului de operare, Windows Vista.

Sondajul realizat de compania americană ScriptLogic Corp, care prestează servicii de administrare a reţelelor bazate pe sistemele de operare Microsoft Windows, a relevat că majoritatea celor 1.000 de companii şi 20.000 de specialişti IT chestionaţi doresc să realizeze economii prin reducerea cheltuielilor cu actualizări de software, sau că pur si simplu nu dispun de resursele necesare pentru implementarea noilor soluţii pregătite de Microsoft.

Intel încă lucrează cu XP!

Pe de altă parte, multe companii au evitat Windows Vista, calificând versiunea drept instabilă. Spre exemplu, grupul Intel, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Microsoft, utilizează şi în prezent mai vechiul Windows XP, notează Mediafax.

Potrivit concluziilor sondajului, circa 60% dintre companii nu intenţionează să utilizeze Windows 7, 34% vor adopta noul sistem de operare până la finele anului viitor, în timp ce numai 5,4% vor trece la acest software în acest an.

42% dintre cei intervievaţi susţin că principalul motiv pentru care vor evita Windows 7 este „lipsa de timp şi resurse”, în condiţiile în care 35% dintre respondenţi spun că au sărit deja peste unele upgrade-uri sau achiziţii pentru a economisi bani.

Totodată, alţi 39% dintre cei chestionaţi şi-au exprimat temeri legate de compatibilitatea dintre Windows 7 şi aplicaţiile existente.

SURSA: Mediafax

DETALII:

Citeşte şi Windows 7, dublul pariu al Microsoft cu piaţa