Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că peste 94.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește numărul de reacții adverse înregistrate, potrivit CNCAV, au fost raportate 67 de reacţii adverse, iar alte 143 de reacţii sunt în curs de investigare.

Mai exact, 94.417 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 71.068 au primit vaccinul Pfizer, 7.889 pe cel de la Moderna, 7.983 pe cel produs de AstraZeneca şi 7.477 pe cel de la Johnson & Johnson.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns astfel la 4.029.619. Cele mai multe persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer – 3.209.909, alte 344.531 cu Moderna, 429.842 cu AstraZeneca şi 45.337 cu Johnson & Johnson.

Legat de reacțiile adverse, CNCAV informează că în ultimele 24 de ore, au fost raportate 67 de reacţii adverse: 55 la vaccinul Pfizer, 5 la Moderna, 4 la AstraZeneca şi 3 la Johnson & Johnson.

“Menţionăm că 143 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a transmis CNCAV.

Klaus Iohannis cere aducerea vaccinului aproape de oameni

De menționat este faptul că, în cursul zilei de marți, șeful statului anunța că primarii și autoritățile locale trebuie să se implice activ în campania de vaccinare, în special în mediul rural.

Mai exact, Iohannis susține că este nevoie de informare, dar și de centre mobile pentru ca persoanele să poată să fie vaccinate foarte ușor.

„De succesul vaccinării unui număr cât mai mare de români depinde redeschiderea completă a tuturor sectoarelor socio-economice și construirea României post-pandemice. Primarii și alte autorități locale, indiferent de culoarea politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut până acum este preponderent în mediul urban, de aceea este important să acționăm mai intens și în zona rurală pentru că acolo accesul la un centru de vaccinare este, de multe ori, mai dificil.

Oamenii trebuie să fie informați, în localitățile mici chiar să se meargă din poartă în poartă pentru a le spune oamenilor cât de important este să se vaccineze. Aici intervin centrele mobile, care sunt esențiale pentru a crește ritmul de imunizare și în mediul rural.

Este important să mergem noi către oameni, iar autoritățile locale, cu toate mijloacele pe care le au la îndemână, să le faciliteze vaccinarea. Să creăm posibilități de vaccinare atât la locul de muncă, cât și în spațiile recreative”, declara Iohannis.