‘În urma unei anchete realizate pe un eşantion de 1.858 întreprinzători din toată ţara, a reieşit că un procent de 91,27% dintre Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România se autofinanţează. Acest procent a crescut în ultimul an cu 16,37%, în paralel cu scăderea cu 5% a creditelor bancare’, a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Pentru a remedia această situaţie, CNIPMMR vine cu un set de opt propuneri, dintre care se numără creşterea transparenţei şi competiţiei în sectorul bancar; sprijinirea accesului la consultanţă pentru IMM-uri şi valorificarea, într-o măsură mai mare, a garanţiilor acordate prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi a Fondului Român de Contragarantare.

‘Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, ne-a promis că la începutul lunii octombrie va fi organizată o întâlnire între reprezentanţii instituţiilor bancare şi cei ai mediului antreprenorial, întâlnire la care va participa şi premierul Victor Ponta. Întâlnirea are ca principal scop creşterea gradului de transparenţă a relaţiilor dintre bănci şi IMM-uri’, a mai spus Ovidiu Nicolescu. AGERPRES