Precomenzile au venit de la 100 de operatori telecom, Samsung Galaxy S III dovedindu-se a fi un succes. Telefonul va fi disponibil în 145 de ţări şi la 296 de operatori din întreaga lume.

Fabrica Samsung din Coreea de Sud lucrează la capacitate maximă, fiind capabilă să livreze cinci milioane de unităţi pe lună.  Telefonul va fi disponibil în ţara noastră din 29 mai, la un preţ de 2.700 de lei.

Samsung Galaxy S III are un ecran HD Super AMOLED de 4,8 inch, o cameră principală de 8MP și una frontală de 1,9 MP. Procesorul este cu patru nuclee și are o frecvență de 1,4 Ghz. Sistemul de operare esteAndroid 4.0 Ice Cream Sandwich

Galaxy S III este atât de inteligent încât îți poate detecta trăsăturile feţei, vocea și gesturile. Acesta se adaptează la utilizatorul individual, pentru a oferi o experiență de utilizare comodă. Cu funcția inovatoare „Smart stay”, terminalul recunoaște modul în care este utilizat telefonul – de la citirea unor ebook-uri la navigare web – prin detectarea ochilor utilizatorului cu ajutorul camerei frontale. În plus, menține o luminozitate ridicată a ecranului, pentru o vizualizare superioară a conținutului.

Galaxy S III încorporează „S Voice”, interfața avansată de utilizare pentru limbajul obişnuit, prin intermediul căreia telefonul poate asculta și răspunde la comenzile utilizatorilor. Pe lângă căutarea de informații și comunicare de bază între dispozitiv și utilizator, S Voice dispune de funcții puternice pentru controlul și comenzile dispozitivului. Atunci când alarma telefonului sună, dar ai nevoie de încă puțină odihnă, trebuie doar să îi spuneți „snooze”. Puteți folosi S Voice și pentru a reda cântecele favorite, ajusta volumul, trimite mesaje text și e-mail-uri, organiza orarul, sau lansa automat camera și capta o imagine.

O altă noutate disponibilă pe Galaxy S III este recunoașterea mișcărilor, pentru funcționalitate sporită. Dacă scrii cuiva un mesaj, dar te răzgândești și te decizi să îl suni, trebuie doar să ridici telefonul la ureche, iar „Direct call” va forma numărul. Cu „Smart alert”, Galaxy S III te va scuti de griji prin înregistrarea apelurilor sau mesajelor pierdute; telefonul va vibra pentru a te anunța referitor la apeluri pierdute sau mesaje atunci când este folosit după o perioadă de repaus.