Peste 80 de infracţiuni economice au fost constatate de poliţişti în ultima săptămână, printre dosare fiind şi cel privind un caz de evaziune fiscală cu ceasuri de lux elveţiene şi bijuterii în valoare de 5,5 milioane de euro.

Acţiunea pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă a fost derulată de poliţişti, în perioada 21 – 28 august, informează, sâmbătă, Poliţia Română.

Au fost constatate 82 de infracţiuni pentru care sunt suspectate 167 de persoane (11 persoane reţinute sau arestate şi 32 prinse în flagrant delict). Dintre acestea, 14 sunt cercetate în 12 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Printre cazuri este cel provind comercializarea de ceasuri de lux produse în Elveţia, bijuterii din aur şi diamante, produse în Italia, în valoare de aproximativ 5.500.000 euro, pentru care nu au putut fi prezentate decât în parte documente justificative.

Poliţiştii bucureşteni au efectuat opt percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din Bucureşti şi puncte de lucru în judeţul Constanţa, administrate de cetăţeni români şi străini.

Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului Bucureşti, acuzaţiile fiind de spălare de bani, înşelăciune, evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Într-un alt dosar este cercetat un administrator de firmă din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, învinuit de evaziune fiscală.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2007-2008, suspectul a făcut achiziţii de intracomunitare de mărfuri din Ungaria.

Mărfurile le-a comercializat, ulterior, fără să înregistreze în evidenţa contabilă veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale cu suma de 3.609.159 lei.

SURSA: Mediafax