Poliţiştii au mai ridicat aproape şase kilometri de plase, cinci ambarcaţiuni, trei motoare de ambarcaţiuni şi două autoturisme şi au aplicat 168 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 80.000 de lei.

"În perioada 6-9 august, Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează o acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe raza judeţelor Brăila, Călăraşi, Constantă, Galaţi, Ialomiţa, Tulcea şi în Delta Dunării", informează un comunicat al IGPR.

La acţiune participă peste 230 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Serviciului de Poliţie "Delta Dunării", secţiilor regionale de poliţie transporturi Constantă şi Galaţi, serviciilor de ordine publică şi serviciilor rutiere din Călăraşi, Constantă, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Pe 6 şi 7 august, poliţiştii au efectuat 132 de acţiuni şi controale, fiind verificate 38 de societăţi comerciale, 86 de ambarcaţiuni şi 196 de autoturisme.

De asemenea, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare şi au constat 54 de infracţiuni, dintre care 47 prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, două la regimul navigaţiei civile şi câte o infracţiune la regimul circulaţiei, de evaziune fiscală, delapidare frauduloasă, contrabandă şi gestiune frauduloasă.

"În urma unui control efectuat la un complex turistic din localitatea Periprava, judeţul Tulcea, de poliţiştii Serviciului de Poliţie 'Delta Dunării', au fost descoperite 105 kg de peşte procesat din speciile caras, crap şi somn, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă", se arată în comunicat.

SURSA: Agerpres