“Din cele 80.000 de cazuri raportate în China, peste 70% s-au vindecat”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

S-au găsit noi cazuri de coronavirus la nivel mondial

Numărul cazurilor confirmate în Germania a urcat la 1.112 de la 902 anunţate duminică.

Cele mai multe cazuri consemnate, 484, sunt în landul vestic Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat din Germania.

În Japonia, Ministerul Sănătăţii şi autorităţile guvernamentale locale au anunţat că numărul infecţiilor cu COVID-19 a crescut luni cu 15, ajungând la un total de 495 de cazuri, informează Xinhua.

Dintre cele 495 de cazuri confirmate în Japonia, cifră care nu include persoanele testate pozitiv de pe vasul de croazieră Diamond Princess, în carantină în Yokohama, majoritatea sunt din prefectura nordică Hokkaido, care a confirmat 108 cazuri şi a declarat stare de urgenţă.

Prefectura Aichi a anunţat 80 de cazuri confirmate, Tokyo – 64, Osaka – 55, Kanagawa – 41, iar prefectura Chiba – 21, conform celor mai recente statistici publicate de Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 31 de pacienţi sunt în prezent în stare gravă.

Bilanţul deceselor în Japonia este de 15, potrivit Ministerului Sănătăţii, care a anunţat totodată că 311 persoane au fost externate după ce starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.