"Indagra, împreună cu manifestările expoziţionale aferente, va reuni mai bine de bine de 700 de companii, din 27 de ţări, suprafaţa expoziţională fiind de peste 41.000 de metri pătraţi. Numai Indagra reuneşte 450 de expozanţi din 22 de ţări. Faţă de ediţia anterioară, avem o uşoară creştere a numărului de expozanţi, cu 3%. O creştere semnificativă se înregistrează la salonul de zootehnie, care, comparativ cu ediţia precedentă, a crescut cu 10% în acest an. În ceea ce priveşte numărul de vizitatori, ne aşteptăm să depăşim cifra de anul trecut care a fost de 60.000 de vizitatori", a , a declarat directorul general al Romexpo, Cătălin Trifu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, Indagra este cea mai importantă manifestare, din punct de vedere al numărului de expozanţi şi al suprafeţei, din calendarul expoziţional pe 2014. Indagra contribuie cu 10% la cifra de afaceri a Romexpo.

În perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la Romexpo, are loc Indagra – târg internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În completarea evenimentului au loc alte cinci târguri cu tematici similare, care vin să întregească tabloul construit de Indagra. Este vorba despre: Indagra Food – târg internaţional pentru industria alimentară, Expo Drink & Wine – târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice, All-Pack – expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, Autoexpotehnica – expoziţie internaţională de componente şi accesorii auto, şi târgul de produse tradiţionale.

De asemenea, în premieră, în cadrul Indagra va avea loc a noua ediţie a forumului China – Statele din Europa Centrală şi de Est, unde vor fi organizate cinci mese tematice: industrie alimentară, zootehnie, vegetal, eco şi utilaje.