“Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.935 lei, şi 11 avertismente scrise. În cursul zilei de ieri au fost înregistrate 12 sesizări privind săvârşirea unor fapte penale. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente”, conform unui comunicat remis duminică Agerpres, de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj. 

În jur de 487 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în 15 cazuri s-a impus transportul persoanelor la spital, afecţiunile înregistrate fiind, în general, remediate pe loc. 

“Nu au fost sesizate situaţii care să impună intervenţia patrulelor mobile de prevenire şi stingere a incendiilor din perimetrul festivalului în cea de a treia zi de desfăşurare a acestuia”, se mai arată în comunicat. 

Pentru buna desfăşurare a acestui festival, activităţile de control pe domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă vor continua, punându-se accent pe înlăturarea pe loc sau în timp foarte scurt a deficienţelor constatate. 

Potrivit organizatorilor festivalului, în prima zi a evenimentului au participat peste 76.000 de persoane, iar vineri, peste 82.000. Peste 300.000 de persoane au participat la festivalul de Cluj în cele patru zile. Evenimentul a fost încheiat duminică.