Informația apare în proiectul de Strategie energetică a României, pus recent în dezbatere publică de Departamentul pentru Energie, document în care se precizează că Bucureștiul deține unul din cele mai mari SACET (sistem de alimentare centralizată cu energie termică – n.r.) din lume, ocupând locul cinci, după Moscova, Sankt Petersburg, Seul și Varșovia, scrie energyreport.ro

Producția de energie termică destinată consumului în sistem de alimentare centralizată, la nivelul orașului București, reprezintă peste 40 % din producția totală de energie termică la nivel național.

 

"Domeniul energiei termice, din care face parte și serviciul public de alimentare centralizată cu energie termică, deține o pondere mai mare de 50% în consumul de energie al României, având, totodată, cel mai mare aport în pierderile energetice", se spune în proiectul de Strategie energetică a României.

Screenshot 2014-12-08 17.50.07

În ultimii șapte ani, cele mai multe debranșări de la sistemele centralizate de încălzire s-au consemnat în 2011, când s-au debranșat 70.430 de apartamente, se arată în documentul citat. De atunci, debranșările au intrat pe un trend de scădere, numărul acestora fiind de 66.100 în 2012 și 49.290 în 2013.

Mai multe detalii citiți pe energyreport.ro