Suma reprezintă o cincime din valoarea unui împrumut în valoare de 120 de milioane de dolari acordat de BIRD pentru finanţarea unui program de închidere a minelor.

"Confirmăm anularea a 31,089 milioane de dolari şi, prin urmare, reducerea sumelor împrumutului de la 120 milioane de dolari la 88,91 milioane de dolari", se arată într-o scrisoare a MFP către BIRD, citată de Agerpres.

"Anularea este urmarea celor convenite împreună cu reprezentanţii BIRD şi anume că, întrucât unele lucrări pentru închiderea anumitor mine precum şi unele subproiecte din cadrul componentei de regenerare socioeconomică nu mai pot fi implementate până la 30 mai 2012, fondurile aferente trebuie anulate", se arată pe site-ul MFP.

Autorităţile române au cerut extinderea cu şase luni a datei limită de tragere de la 30 noiembrie 2011 la 30 mai 2012, ceea ce va permite "finalizarea lucrărilor începute şi nefinalizate".

Acordul de împrumut cu BIRD a fost semnat în ianuarie 2005, fondurile fiind alocate unui proiect de închidere a minelor, refacerii mediului şi regenerării socioeconomice, având ca beneficiar Ministerul Economiei.

MFP a solicitat BIRD amendarea acordului de împrumut, la cererea Ministerului Economiei, în urma reevaluării costurilor activităţilor finanţate în cadrul proiectului şi a stadiului lucrărilor.