Mai exact, potrivit unei informări transmise vineri de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 31.259 în perioada 25 – 31 ianuarie, la nivel naţional.

Totodată, sursa citată a mai precizat că s-au înregistrat mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut cu 81,7%.

Mai exact, potrivit sursei citate, numărul de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost cu 81,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (171.081) şi cu 0,9% mai redus comparativ cu cel din săptămâna anterioară (30.969).

Astfel, în săptămâna 25 – 31 ianuarie au fost raportate la nivel naţional nouă cazuri de gripă clinică, comparativ cu 7.022 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Câte cazuri de gripă au fost raportate

De menționat este faptul că până în prezent nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost confirmate îmbolnăviri noi cu gripă.

„De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B”, precizează sursa citată.

Până la data de 31 ianuarie au fost vaccinate antigripal 2.078.077 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

De menționat este faptul că, în perioada 18-24 ianuarie, numărul total de infecții respiratorii acute a fost de 30.969 la nivel naţional, înregistrându-se mai puţine îmbolnăviri faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut cu 69,9%, informa atunci INSP.

Sursa citată mai menționa că numărul de infectări respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost cu 69,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (102.981) şi cu 0,5% mai redus comparativ cu cel din săptămâna anterioară (31.126).

Astfel, în săptămâna 18 – 24 ianuarie au fost raportate la nivel naţional 15 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 3.645 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal şi nu au fost confirmate cazuri noi de gripă.

„De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul patru cazuri de gripă: un caz gripă cu virus AH1, un caz gripă A nesubtipat, două cazuri gripă cu virus B”, precizează sursa citată.

 

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu