Cei mai mulţi candidaţi provin din sectorul 1 (5.762), în sectorul 2 – 4.998, în sectorul 3 – 4.698, sectorul 4 – 2.627, în sectorul 5 – 2.455 de candidaţi, în sectorul 6 – 4.484 de candidaţi.

În Capitală, vor fi 73 de centre de examinare şi 19 centre de evaluare. Dintre cele 19 centre de evaluare patru sunt din sectorul 1, patru din sectorul 2, trei în sectorul 3, două în sectorul 4, câte trei în sectoarele 5 şi 6. Tot în Bucureşti au fost formate trei subcomisii.

Prima sesiune a bacalaureatului va începe luni, 6 iunie, cu proba A de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului aprobată de MECTS.

Proba de evaluare competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va fi susţinută între 8 şi 10 iunie.

Următoarea probă de evaluare a competenţelor digitale va putea fi susţinută începând din 10 iunie.

Între 20 şi 23 iunie va avea loc proba C de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Potrivit calendarului aprobat de MECTS, pe data de 27 iunie va fi susţinută proba scrisă la limba şi literatura română, 28 iunie cea la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în data de 29 iunie proba obligatorie a profilului, probă scrisă, 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării, probă scrisă.

Rezultatele vor fi afişate în 3 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse pe 4 iulie între orele 8,00 şi 12,00.

Rezolvarea contestaţiilor se va face între 5 şi 7 iulie, iar afişarea acestora în 8 iulie.

Potrivit metodologiei în vigoare, cei care vor fi prinşi că vor frauda nu vor avea dreptul să susţină examenul de bacalaureat următoarele două sesiuni.

Tot începând cu această sesiune a examenului de bacalaureat reprezentanţii părinţilor sau ai organizaţiilor acreditate de către inspectoratele şcolare judeţene vor putea participa la examen ca observator.

MECTS a decis ca proba de evaluare a competenţelor digitale să fie susţinută începând cu 10 iunie, întrucât potrivit Codului Muncii 12 şi 13 iunie sunt zile libere prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor.
SURSA: Agerpres