Peste 164.000 de turişti sunt înregistraţi, în acest week-end, în unităţile de cazare de pe litoralul românesc, numărul fiind unul record pentru acest sezon estival.

Potrivit unei statistici furnizate de către Asociaţia Litoral – Delta Dunării, 164.740 de turişti erau înregistraţi oficial, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în structurile de cazare, dar numărul total al acestora este mai mare, în condiţiile în care în statistici nu sunt cuprinse persoanele cazate la particulari sau în campinguri.

Costineşti, cea mai căutată staţiune

În acest week-end s-a înregistrat şi o premieră pentru acest sezon estival, Mamaia nemaiaflându-se pe primul loc în topul staţiunilor cu cei mai mulţi turişti. Astfel, cei mai mulţi turişti, respectiv 41.000, au mers să-şi petreacă acest sfârşit de săptămână la Costineşti, în timp ce la Neptun sunt 38.735 de turişti, iar în Mamaia 36.300 de persoane.

Alte câteva zeci de mii de persoane au ales să-şi petreacă vacanţa în alte staţiuni de pe litoral, peste 40.000 de turişti aflându-se în Năvodari, Eforie, Mangalia şi Vama Veche.
Cei mai puţini turişti cazaţi în structurile hoteliere se află în Constanţa – 1.006 turişti, Techirghiol – 1.360 turişti, Tuzla – 313 turişti, şi 23 August – 250 turişti.