Mai mult de 140.000 de locuri de munca din sectorul industrial vor fi desfintate in acest an in Mare Britanie, ca urmare a crizei economice fara precedent care continua sa afecteze din ce in ce mai multe companii.

Federatia Patronatelor din Inginerie (Engineering Employers Federation – EEF) a aratat ca un sondaj efectuat printre aproape 800 de companii a relevat ca acestea se confrunta cu o scadere accentuata a comenzilor si a productiei, ducand la desfiintarea locurilor de munca si la estimari foarte pesimiste.

EEF preconizeaza ca sectorul industrial va scadea cu 8,6% in acest an, aceasta fiind cea mai grava estimare de la recesiunea din 1980.

Potrivit EEF, majoritatea companiilor din acest sector sunt afectate de recesiunea ce s-a instalat in Marea Britanie si au aplelat la concedieri in ultimele trei luni. Cele mai afectate companii sunt cele care activeaza in industria auto.

Angajatii si uniunile sindicale din intregul Regat si-au propus, in acest context, sa solicite guvernului infiintarea unui fond de cateva miliarde de lire pentru sustinerea salariatilor disponibilizati.

Sursa: The Guardian