Germania a luat o decizie de ultimă oră. Mai exact, potrivit ultimelor informații, toți cei care locuiesc în această țară și sunt considerați complet imunizați, adică și-au făcut ambele doze de vaccin, vor putea scăpa de restricțiile de circulație.

Mai exact, aceștia nu vor mai fi nevoiți să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi totodată vor fi scutiți de restricţii privind contactul social începând de duminică la miezul nopţii (22:00 GMT).

Astfel, potrivit ultimei decizii luate, orice locuitor din Germania care a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau s-a refăcut după ce a fost infectat cu noul coronavirus se va putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie.

Restricțiile de care scapă locuitorii Germaniei

Astfel, în momentul în care se întâlnesc cu persoane nevaccinate, aceştia nu vor fi nevoiţi să respecte limita de contact, în contextul în care corpul va fi destul de imunizat pentru a face față unei eventuale infectări.

Printre alte decizii luate, persoanele care s-au vaccinat complet împotriva noului coronavirus nu vor trebui să intre în carantină după revenirea din călătorii. Totuși, există o serie de excepții în anumite cazuri specifice.

Mai exact, în cazul în care aceste persoane revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului este răspândită destul de mult, vor fi nevoite să stea în carantină.

O altă regulă de care scapă persoanele vaccinate o reprezintă testul negativ de COVID. Acestea nu vor mai avea neovoie de el pentru a intra în magazine, sau pentru a beneficia de anumite servicii.

De menționat este faptul că, până în prezent, peste 31% din populaţia Germaniei a fost deja vaccinată. Anunțul a fost făcut la finalul săptămânii de Institutul Robert Koch. Totodată, potrivit sursei citate, un procent de 8.8% a fost complet vaccinat.

În ceea ce privește obligativitatea de a purta măşti de protecţie şi de a menţine distanţarea socială, aceasta va continua să fie impusă în anumite situaţii şi clădiri, notează Agerpres.