Administraţia Fondului pentru Mediu a încheiat o nouă etapă de evaluare şi validare a dosarelor depuse, în care au fost analizate 216 dosare depuse de persoane juridice şi instituţii publice.

Din acestea, 93 de dosare au fost acceptate pentru 232 autovehicule şi 123 de dosare au fost respinse. De asemenea, în Comitetul de avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu a acceptat şi 7 contestaţii pentru 25 de autovehicule.

Persoanele juridice şi instituţiile publice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii în termen de 5 zile de la data comunicării rezultatelor, începând cu data de 25 iunie 2014. De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la data de 1 septembrie 2014.

Până în prezent, la registratură Administraţiei Fondului pentru Mediu a fost înregistrat un număr total de 974 dosare.

Prin Programul 'Rabla', Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice şi instituţiile publice.

În prima etapă de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în Programul 'Rabla 2014' au fost analizate 119 dosare dintre care 40 de dosare au fost acceptate pentru 238 autovehicule şi 79 de dosare au fost respinse.

Cumularea eco-tichetului cu tichetul 'Rabla' este posibilă în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/Km şi achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziţionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri. (Sursa: Agerpres)