Sindicatul Europol din Poliție susține că situația de la frontiera de Nord a României este una critică. În noaptea de vineri spre sâmbătă un polițist a fost agresat. Situația nu este nouă. Acum o lună, mașina șefului Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus a fost incendiată.

În plus, în ultima perioadă doi colegi au fost agresați în Satu Mare.

Polițiștii se aflau în misiune

„După ce în urmă cu o lună, mașina șefului Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus a fost incendiată de contrabandiști, aseară, puțin după ora 3.00, doi colegi de-ai noștri din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Petea- ITPF Sighetu Marmației, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, la limita cu Ucraina și Ungaria, au fost atacați cu sălbăticie de contrabandiștii certați cu legea”, au transmis reprezentanții Europol.

Potrivit Sindicatului Europol, aceștia au urmărit o mașină care nu a oprit la semnale. Ulterior, unul dintre polițiști a fost lovit în zona capului cu un obiect contondent. Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă ca să îi prindă pe fugari, iar doi dintre aceștia au fost răniți.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei cinci bărbați care au fugit au fost prinși și sunt cercetați pentru ultraj.

Ce mai spun reprezentanții Sindicatului Europol din Poliție

„Încă o dată tragem un semnal de alarmă cu privire la situația critică din de la frontiera de nord a țării, acolo unde colegii noștri aflați în misiune de supraveghere a frontierei sunt atacați și loviți de contrabandiști sau, mai grav, li se dă foc la case si autoturisme.

Dacă tot suntem cu ochii pe interlopi, haideți să punem mâna și pe contrabandiști”, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.