Direcţia Naţională Anticorupţie verifică contracte semnate de instituţia publică cu alte firme în perioada în care Klaus Iohannis era edilul Sibiului, potrivit B1 TV.

În cadrul acestui dosar, DNA a cerut documente şi de la Direcţia Tehnică a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Edilul Emil Boc a precizat că în cererea de anchetă a DNA se arată că există suspiciuni cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de funcționarii publici.

În total, procurorii Anticorupţie fac percheziţii domiciliare în 32 de locații din județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit primelor informații perchezițiile vizează mai multe firme de dezinsecție și deratizare care au încheiat contracte cu primăriile din aceste județe. În urma perchezițiilor, procurorii DNA vor stabili dacă contractele au fost încheiate în mod ilegal sau dacă serviciile nu au fost efectuate, deși s-au plătit.

REACŢIA LUI IOHANNIS