Potrivit unor informaţii publicate anterior în în cotidianul francez Le Monde, Societe Generale ocupă poziţia a patra în topul băncilor care au creat cele mai multe societăţi offshore prin intermediul cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, după grupul bancar britanic HSBC şi băncile elveţiene UBS şi Credit Suisse.

Purtătorul de cuvânt de la Societe Generale a confirmat că sediul grupului bancar din cartierul La Défense a fost percheziţionat de anchetatorii Oficiului central de luptă împotriva infracţiunilor financiare şi fiscale. 'Numeroase documente, în special informatice au fost sechestrate', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Le Monde susţine că Societe Generale deţine 979 de societăţi offshore înfiinţate în paradisuri fiscale cu ajutorul Mossack Fonseca. În replică, grupul Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, subliniază că doar câteva zeci din aceste societăţi offshore mai sunt în prezent active şi că sunt gestionate într-o manieră 'complet transparentă'.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor. (Sursa: Agerpres)