”PepsiCo Inc. vizează trecerea la energia electrică produsă din surse regenerabile în proporţie de 100% pentru toate operaţiunile deţinute şi controlate de companie la nivel global. Termenul pentru întreaga companie şi operaţiunile controlate direct este 2030, iar pentru operaţiunile terţilor, 2040.

Având în vedere dimensiunea afacerilor PepsiCo la nivel global, 2,5 milioane de tone metrice de emisii de gaze cu efect de seră (GES) ar putea dispărea până în 2040 odată cu această tranziţie, echivalentul dispariţiei de pe drumurile publice a jumătate de million de maşini într-un an”, a anunţat grupul.

Schimbarea vine în contextul efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice

„Având în vedere că efectele devastatoare ale schimbărilor climatice sunt resimţite în întreaga lume şi că industria alimentară este supusă unorpresiuni semnificative la nivel global, este necesar să acţionăm rapid.

Ştim cât de mare este responsabilitatea care vine odată cu dimensiunea şi amploarea afacerilor noastre, aşa că trecerea operaţiunilor globale ale PepsiCo la utilizarea energiei electrice în proporţie de 100% din surse regenerabile este pasul corect şi cu un impact semnificativ în procesul nostru de implementare a proiectelor de sustenabilitate”, a spus Jim Andrew, Chief Sustainability Officer, PepsiCo.

PepsiCo se alătură RE100

Compania se alătură RE100, o inițiativă condusă de către Climate Group în parteneriat cu Carbon Disclosure Project (CDP). Această inițiativă reunește cele mai mari companii ale lumii care vor să treacă la energia electrică produsă în totalitate din surse regenerabile.

”Prin utilizarea energiei electrice din surse regenerabile în realizarea operaţiunilor sale globale, PepsiCo susţine odată în plus angajamentul puternic pe care şi l-a asumat în ceea ce priveşte combaterea efectelor schimbărilor climatice, argumentând în favoarea energiei regenerabile în afaceri. Investind în dezvoltarea de noi parcuri solare şi eoliene din întreaga lume pentru a-şi atinge obiectivul, PepsiCo aduce o contribuţie cu adevărat tangibilă la accelerarea tranziţiei către energia curată”, a declarat Sam Kimmins, şeful RE100.

Ce spune reprezentatul pentru PepsiCo Europa

”Schimbările climatice nu aşteptă, aşa că trebuie să răspundem rapid provocării pe care ne-o lansează. Afacerile noastre din nouă ţări europene folosesc deja electricitate în proporţie de 100% din surse regenerabile.

PepsiCo Europa va urma calea pentru respectarea angajamentului global al companiei de a ajunge la utilizarea acestui tip de energie. Vom atinge acest obiectiv până în 2022 în toată Europa”, a spus Silviu Popovici, CEO PepsiCo Europa