Prin urmare, inima trebuie protejată printr-un stil de viață cât mai sănătos. Există anumite alimente care nu pot fi consumate de cei care suferă de afecțiuni cardiace. La fel de adevărat este că anumite fructe și legume sunt considerate foarte bune pentru inimă și pot ajuta persoanele care suferă de afecțiuni cardiace, potrivit Timesnownews.

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces la nivel mondial, fiind responsabile, anual, de moartea a zeci de milioane de oameni. Dar anumite schimbări ale comportamentului, cum ar fi mai multă mișcare, renunțarea la fumat și alimentația mai sănătoasă, pot preveni afecțiuni grave ale inimii. Specialiștii sugerează că, pentru a avea o inimă sănătoasă, trebuie să consumăm mai ales fructe și legume.

Iată care sunt fructele considerate foarte sănătoase pentru inimă! Încercați să nu vă lipsească de la masă dacă vreți să vă îmbunătățiți sănătatea inimii.

Merele

Sursa: Dreamstime

Nu mai trebuie spus că merele oferă beneficii imense pentru sănătate, zicala conform căreia un măr pe zi ține medicul departe fiind tot mai dovedită științific. Merele conțin nutrienți care ajută la menținerea inimii sănătoase prin reducerea absorbției colesterolului. De asemenea, unele studii au arătat că merele reduc semnificativ riscul de atacuri de cord și de accident vascular cerebral.

Fructele de pădure

Sursa: Dreamstime

Sunt bogate în antioxidanți, care ajută la combaterea inflamației. De asemenea, consumul zilnic de fructe de pădure ar putea reduce șansele de accident vascular cerebral. În plus, unii compușii din fructele de pădure (carotenoizi) activează genele care ajută la descompunerea rapidă a grăsimii abdominale stocate și la transformarea acesteia în energie.

Portocalele

Sursa: Dreamstime

Aceste fructe au și proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Portocalele conțin flavonoide, care ajută la reducerea oxidării și a inflamației, o posibilă cauză a bolilor de inimă. De asemenea, ajută la îmbunătățirea nivelului tensiunii. Mai mult, un studiu recent realizat în Japonia relevă faptul că vitamina A din portocale previne apariţia unor afecțiuni cardiace.

Pepenele

Sursă: Dreamstime

Pepenele verde este o sursă excelentă de antioxidanți, care reduc, într-o foarte mare măsură, riscul de astm, boli de inimă, osteoporoză reumatoidă, artrită și diferite tipuri de cancer prin neutralizarea radicalilor liberi, care sunt extrem de periculoși și care pot deteriora celulele și membranele celulare.

Potasiul din pepene ajută la reglarea tensiunii arteriale, un factor de risc pentru bolile de inimă. De asemenea, pepenii au citrulină, care ajută la scăderea nivelului ridicat al tensiunii arteriale, protejând inima. Proteinele din semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a ameliora suferințele arterelor mici.