Specificul bucătăriei de la Uptown cred că poate fi numit “internațional”, o combinatie de bucătărie mediteraneană cu bucătărie asiatică. Au schimbat meniul de câteva ori în ultimii ani, dar de fiecare dată au păstrat “hiturile”, câteva feluri pe care o să vi le recomand mai jos. Au și meniuri speciale, făcute în funcție de inspirația bucătarului și de ingredientele proaspete pe care le-au avut la dispoziție în săptămâna respectivă.

La Uptown nu găsești cea mai bună mâncare din București, dar nici nu cred că și-au propus vreodată acest lucru. Nu mi s-a întâmplat niciodată să mănânc ceva greșit la ei. Mâncarea este gustoasă, meniul este foarte atent ticluit ca să acopere o paletă de gusturi cât mai diversă. Acesta cred că este și unul dintre motivele pentru care Uptown are în continuare succces: constanță în calitate și mâncare bună fără prea multe pretenții de “haute gastronomie”. Restaurantul e mereu plin la prânz și e riscant să mergeți acolo fără rezervare. Cel mai des veți observa la mese grupuri de oameni îmbrăcați la costum și veți auzi conversații în engleză. Se pare că este locul ideal pentru o masă de afaceri și probabil nu întâmplător a primit de la presă de căteva ori titlul de “cel mai bun restaurant de business”. Uptown este totodată un loc predilect de întâlnire al VIP-urilor. Rar mi s-a întâmplat să merg acolo și să nu văd măcar la una dintre mese o persoană publică.
Pe lângă mâncare, un alt ingredient al succesului este atmosfera extrem de plăcută pe care proprietarii au creat-o acolo. Locul este decorat destul de simplu, dar cu mult bun gust, în stilul unui bistro parisian. Spațiul nu are nimic ostentativ, este desenat fără tușe groase și a fost gândit din capul locului ca un loc discret și confortabil. Poate cu excepția meselor, care sunt prea mici (e bine să rezervați o masă mai mare, dacă nu vreți să vă înghesuiți prea tare). De când știu eu Uptown, nici aspectul restaurantului n-a fost schimbat prea mult. Un lucru pe care obișnuiții locului, care vin acolo de ani buni, par să-l agreeze.

O contribuție importantă la energia pozitivă a acestui restaurant o are terasa foarte cochetă pe care poți să mânânci tot timpul anului. În sezonul cald cu greu poți să rezervi o masă în această zonă la ora prânzului. În schimb iarna, deși terasa este închisă și încălzită, lumea preferă salonul, care, din păcate, nu este destul de încăpător.  Servirea este promptă, iar ospătarii sunt foarte bine instruiți și eficienți, lucru pe care clienții veniți acolo pentru un prânz de afaceri nu pot decât să-l aprecieze. Am auzit clienți care s-au plâns de calitatea serviciului, însă eu n-am avut parte de nici o întâmplare nefericită cu ospătarii de acolo. Restaurantul, după cum vă puteți închipui, nu este unul ieftin, dar cred că experiența de care ai parte la Uptown merită cu prisosință prețul plătit.

Ce-am încercat și ne-a plăcut

Salatele sunt foarte bune, inspirat alcătuite și proaspete. Vă recomand să încercați fie salata arăbească de pui (21 de lei), fie cea Cesar cu creveți pane (44 de lei). Supele și ciorbele pe care le găsiți mai ales în meniul săptămânal sunt de fiecare dată gustoase, iar porțiile sunt generoase. Pentru felul doi încercați tonul cu susan (65 de lei), puiul cu roșii uscate și sos de smântână (30 de lei) sau șnițelul de vită cu blue cheese și bacon crocant (46 de lei). La desert vă sugerez tortul de ciocolată și biscuiți (17 lei) sau sorbetul de zmeură și mascarpone (19 lei).

Legendă

Mâncare: 4 puncte din 5
Serviciu: 4 puncte din 5
Atmosferă: 4 puncte din 5

Uptown
Str. Rabat nr. 2
021.231.40.77
www.uptown.ro