“Purtăm deja discuţii cu instituţii financiare pentru a încheia acele parteneriate prin care specialiştii disponibilizaţi să primească oportunitatea unei cariere de agent sau manager în asigurări de viaţă “, au declarat, pentru Capital, reprezentanţii Alico Asigurări. Compania se află în plin proces de recrutarea de personal şi are un plan o dezvoltarea foarte amplu. Alico intenţionează să crească numărul angajaţilor cu 20% anul acesta ceea ce ar reprezenta aproximativ 200 de recrutări. “Campania de recrutare a agenţilor de asigurări de viaţă se desfăşoară separat de angajările efectuate pentru alte poziţii de specialişti în cadrul companiei. În acest scop, deja a fost selectat un nou manager de vânzări care va construi o echipă formată din profesionişti recrutaţi din domeniile bănci, asigurări şi leasing”, explică cei de la Alico.         

Angajat la propria firmă

Candidaţii  trebuie să fie specialişti pe segmentul lor de activitate, fiind evaluaţi în funcţie de performanţele personale.
Compania are în vedere specialişti cu educaţie financiară şi experienţă în bănci, leasing şi asigurări, care vor să se dezvolte pe termen lung din punct de vedere profesional.
“În acest sens, agenţii recrutaţi de noi vor urma programe de training şi un plan de dezvoltare trasat de companie, îşi vor crea propria afacere şi vor primi un portofoliu de clienţi pe care să-l administreze şi să-l dezvolte personal. Filozofia contractului şi modul în care colaborăm cu agenţii sunt unice pe piaţă. Contractul este încheiat pe o perioadă nedeterminată.”, spune Alico. Potrivit companiei, beneficiile financiarea ale unui agent de vânzări pot depăşi 20.000 de euro pe an.