După cum a precizat un purtător de cuvânt al Pentagonului pentru CNN, spaţiul din Turnul Trump, proprietate a Trump Organization, conglomerat de afaceri administrat de cei doi fii mai mari ai preşedintelui, ar urma să fie folosit pentru "'echipamente şi personal în sprijinul preşedintelui, în clădirea sa rezidenţială".

Acest zgârie-nori, situat în plin centrul Manhattan-ului, include reşedinţa privată a magnatului, unde încă locuieşte Prima Doamnă, Melania Trump, care nu s-a mutat la Casa Albă aşteptând ca fiul lor să încheie anul şcolar.

"Departamentul Apărării lucrează, prin canale corespunzătoare şi în acord cu toate cerinţele legale aplicabile, pentru a obţine un spaţiu închiriat în Turnul Trump", a indicat purtătorul de cuvânt.

Acest sprijin militar pentru Trump, în momentele în care se va deplasa la reşedinţa sa din New York, ar include dispunerea imediată de faimoasa valiză nucleară, cu codurile şi butonul roşu de lansare a ogivelor nucleare în caz de urgenţă.

Oficialii militari trebuie în mod tradiţional să fie aproape de preşedinte în orice moment, pentru a răspunde la crize şi a transmite decizii de urgenţă legate de securitatea naţională.

Potrivit estimărilor CNN, chiria în Turnul Trump aproape de reşedinţa liderului american, la etajele cele mai luxoase ale clădirii, ar costa în jur de 1,5 milioane de dolari anual.

Controlul lui Trump Organization a fost transferat de preşedintele SUA celor doi fii ai săi, Eric şi Donald Jr.

Modelul ales de Trump pentru a se separa de conglomeratul său de firme a generat polemici deoarece el nu şi-a lichidat participaţiile.

Familia Trump păstrează multiplele sale interese de afaceri, în timp ce predilecţia preşedintelui pentru Trump Tower şi clubul Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida, de asemenea în proprietatea Trump Organization, a crescut interesul turiştilor şi clienţilor pentru ambele locaţii.

Pentagonul a amintit că şi în trecut a trebuit să închirieze spaţii similare în apropierea reşedinţelor private ale preşedinţilor SUA. AGERPRES