Condiţia de bază este însă preluarea de către Primăria Capitalei, la bugetul său, a datoriei de bază a Radet-ului faţă de Elcen.

‘Datoria de bază a Radet faţă de Elcen Bucureşti se ridică la 220 milioane de euro, iar penalităţile la 250 de milioane de euro. PDL Bucureşti încearcă găsirea de soluţii pentru rezolvarea acestor probleme cu penalităţile’, a spus, duminică, Raicu.

El a adăugat că, pe 25 octombrie, la Ministerul Dezoltării, a avut loc o întâlnire între ministrul de resort, Elena Udrea, ministrul Economiei, Ion Ariton, un secretar de stat din Ministerul Finanţelor şi reprezentanţi ai municipalităţii, Radet şi Elcen, unde s-a hotărât declanşarea procedurii de ştergere a acestor penalităţi prin negocieri între cele două companii, iar termenul în care se aşteaptă aprobarea de către Guvern a unui memorandum prin care este aprobată această negociere este joia viitoare.

‘Pentru ştergerea penalităţilor, însă, Primăria Bucureşti trebuie să se oblige să plătească datoria de bază într-un termen rezonabil şi să plătească la timp datoriile curente. Guvernul este de acord să plătească penalităţile numai dacă municipalitatea plăteşte facturile restante şi ni se pare o condiţie mai mult decât corectă. Aşteptăm un punct de vedere din partea primarului general’, a afirmat Raicu.

Viceprimarul general a mai spus că, într-un viitor ‘previzibil’, se doreşte ca Elcen şi Radet să devină o sigură companie, restructurarea şi modernizarea celor două companii putând să ducă la scăderea preţului la energie cu aproximativ 40%.