O vizită la stadion este trecută de mulți turiști în agenda „experiențelor ce trebuie încercate“, mai ales când vorbim de arene mereu pline, care adună cel puțin 50.000 de spectatori la fiecare meci, mulți dintre ei cu locuri în tribune moștenite. Este, de altfel, o experiență pe care din ce în ce mai mulți turiști, microbiști sau nu, o încearcă. Prins în toate topurile stadioanelor europene, Santiago Bernabeu, arena galacticilor de la Real Madrid, este cu siguranță unul dintre obiectivele ce trebuie vizitate în capitala Spaniei. Un turist poate aștepta la coada pentru cumpărarea unui bilet, la fel de mult ca pentru intrarea în faimosul Museo del Prado, unde se găsesc inclusiv opere ale lui Picasso. Cât despre tarife, turul Bernabeului costă 19 euro, cu cinci euro mai mult decât intrarea la Museo del Prado.

În ghidurile oricărui turoperator, Sagrada Familia este primul obiectiv turistic recomandat în Barcelona. Capodopera lui Gaudi face concurență unui alt punct esențial al Cataluniei, stadionul  celor de la FC Barcelona, Camp Nou. Dacă intrarea la Sagrada Familia costă  14,8 euro, respectiv 19,3 euro pentru un tur însoțit de un ghid, vizitarea stadionului Camp Nou scoate din buzunarul turistului 24 de euro. Nu-i mult, în condițiile în care jumătate dintre turiștii care ajung la Barcelona fac și un tur al arenei.

Stamford Bridge sau Madame Tussauds?

Dilemă de microbist? O poză cu un David Beckham de ceară sau una pe terenul unde Fernando Tores și Samuel Eto vor face spectacol în Champions League? Aproape întotdeauna Stamford Bridge! Pentru un tur al stadionului celor de la Chelsea London, microbistul plătește 20 lire (22 de euro), cu doar zece lire mai puțin decât biletul la celebrul muzeu al figurilor de ceară Madame Tussauds. „Teatrul viselor“ al rivalilor de la Manchester United, alt stadion la mare căutare printre iubitorii fotbalului, poate fi vizitat pentru 18 lire (20 euro). Iar microbiștii nu sunt doar în Spania și Anglia.

Nu există fan al echipei Bayern München care să ajungă în Germania și să nu facă un drum până la Allianz Arena, mai ales că biletul costă zece euro, fiind printre cele mai accesibile stadioane ale unei mari echipe din Europa. Aproape la fel de scăzut (14 euro) este și tariful pentru „Giuseppe Meazza“, cunoscut mai degrabă sub numele de San Siro, arena celor două mari cluburi ale Italiei, AC Milan și Inter Milano. Prețul este similar cu un tur al Domului din acelaşi oraş.