NEPI a cumpărat parcul de retail în martie 2010 de la Avrig 35 pentru 20,94 mil. euro și ulterior a mai investit 5 mil. euro în extinderea hipermarketului Auchan care funcționa în cadrul mallului. În prezent, centrul comercial din Pitești are o suprafață totală închiriabilă de circa 43.100 mp, din care doar hipermarketul care face obiectul tranzacției reprezintă 18.264 mp. Un alt chiriaș important este Bricostore.

Francezii de Auchan și-au adus în acest an divizia imobiliară pe piața românească și intenționează să își dezvolte propriile centre comerciale. Cea mai importantă achiziție realizată de francezi până acum a fost cumpărarea fostei platforme Tractorul Brașov.

„NEPI consideră atractivă oferta primită de la Auchan pentru achiziționarea hipermarketului și, de asemenea, consideră că sumele încasate în urma tranzacției pot să fie reinvestite în alte achiziții mai profitabile“, se arată într-un comunicat al fondului remis Bursei de Valori București.

Hipermarketul a produs anul trecut un venit net din chirii de 1,7 mil. euro. Chiria medie ponderată practicată pentru hipermarket a fost de 9,16 euro/mp. Proprietatea vândută a fost evalută de specialiștii NEPI la 21,7 mil. euro.

Cel mai probabil, banii obținuți din această vânzare vor fi direcționați către noul parteneriat încheiat de sud-africani cu antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor. Cei doi parteneri vor să dezvolte un complex de birouri în Cluj-Napoca, în suprafață de 52.000 mp, pe fosta fabrică Tricotaje Someșul. Cei doi investitori au fost la începutul acestui an actorii celei mai mari tranzacţii încheiată în afara Bucureştiului în ultimii ani de criză. Sud-africanii au cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al ModaTim Investment şi ModaTim Properties, firme controlate de Ovidiu Şandor şi prin intermediul cărora a fost dezvoltat proiectul de birouri City Business Center (CBC) din Timişoara. Tranzacţia a fost estimată la 80 mil. euro.

NEPI este recunoscută şi pentru încheierea cele mai mari tranzacţii de la începutul crizei financiare şi până astăzi. Fondul de investiţii a plătit peste 100 mil. euro pe proiectul de birouri Floreasca Business Park. Compania are în derulare un parteneriat cu Carrefour Property, divizia imobiliară a francezilor de la Carrefour, alături de care a construit  un centru comercial regional cu o suprafaţă închiriabilă de 55.000 mp în Ploieşti. Mallul trebuie livrat pe piaţă în ultimul trimestru al acestui an.