Candidați la șefia DNA sunt Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Paula Tănase, Sorin Armeanu, Andrei Bodean şi Adina Florea.

„Mâine voi da curs invitației de a merge la Cotroceni. La Cotroceni nu voi discuta despre propunerea pentru funcția de procuror-șef DNA. La orele 13.00, propunerea pentru procuror-șef DNA va fi anunțată pe www.just.ro, și transmisă secției pentru procurori din CSM, pentru avizul CONSULTATIV !”, a scris pe Facebook ministrul Justiției.

Precizările lui Toader vin în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora i-ar transmite preşedintelui Klaus Iohannis numele persoanei pe care urmează să o desemneze pentru funcţia de procuror şef al DNA, înainte de momentul oficial al anunţului, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, potrivit news.ro. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care o invită joi pentru consultări la Palatul Cotroceni, pentru "clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită", la această întâlnire fiind invitaţi şi miniştrii de resort.

Viorica Dăncilă ar urma să facă, joi, o vizită în Spania, unde va fi primită de Regele Felipe, informaţia regăsindu-se în agenda postată pe site-ul Casei Regale spaniole, iar la consultări vor merge ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.


Te-ar putea interesa și: