Pe ce nu trebuie să cheltui niciodată banii

Obiceiurile bogaților de a cheltui ar putea fi un exemplu al modului în care puteți face alegeri financiare mai inteligente. Iată șapte lucruri pe care bogații nu aruncă banii, potrivit Gobankingrates.

Pe ce nu trebuie să cheltui niciodată banii. Obiceiurile celor bogați de a cheltui dezvăluie un model de prioritizare a valorii, calității și beneficiilor financiare pe termen lung. Prin adoptarea unor comportamente similare când vine vorba de cheltuieli, puteți lua decizii financiare informate, ceea ce va duce la o mai bună stabilitate financiară. Cheia este să te concentrezi pe ceea ce adaugă cu adevărat valoare vieții și să cheltuiești cu înțelepciune, ținând cont de rezultatele pe termen lung.

1. Branduri de lux pentru nevoile de bază

Persoanele bogate evită adesea să cheltuiască excesiv pe mărci de lux pentru articole care servesc nevoilor de bază. În timp ce mărcile de lux conferă un anumit prestigiu, nu oferă întotdeauna valoare, proporțional cu costurile. În schimb, bogații se concentrează mai degrabă pe calitate și durabilitate, decât pe branduri de lux.

2. Cele mai recente gadgeturi și tehnologie de ultimă oră

Contrar credinței populare, nu toți bogații se grăbesc să-și cumpere cele mai noi gadget-uri. Ei înțeleg că tehnologia evoluează rapid, iar ceea ce astăzi e ultimul strigăt în materie de tehnologie, va fi în curând depășit. Evitând ciclul constant al actualizării gadget-urilor, economisesc bani și reduc risipa. Consumatorii sunt sfătuiți să își evalueze nevoile reale în raport cu dorințele, înainte de a investi în noi tehnologii.

3. Mașini de lux

Mașinile de lux se depreciază rapid, așa că sunt o investiție nerentabilă. Persoanele bogate preferă să cumpere vehicule fiabile, la prețuri tentante sau să închirieze mașini de lux pentru a evita costurile de amortizare. Această mentalitate poate fi o strategie de economisire a banilor, deoarece valoarea unei mașini noi poate scădea cu 20% până la 30% până la sfârșitul primului an.

4. Cumpărături făcute din impuls

Cumpărăturile făcute din impuls sunt un alt domeniu în care cei bogați nu prea se hazardează. Adesea își planifică achizițiile și se țin bine de un buget, evitând să facă cumpărături din impuls. Atenți la cheltuielile lor, ei se asigură că achizițiile pe care le fac sunt necesare.

5. Case scumpe

Deși unii bogați investesc în case luxoase, mulți optează pentru spații de locuit modeste. Înțeleg că astfel de case vin cu costuri de întreținere, taxe și utilități mai mari. În schimb, o locuință confortabilă, dar modestă, înseamnă resurse pentru investiții viitoare sau alte cheltuieli care pot genera profituri.

6. Cina în oraș

Ieșirea cu familia la o cină în oraș, în fiecare seară, poate fi o pierdere financiară substanțială. Cei bogați preferă adesea să gătească acasă, economisind bani și având opțiuni mai sănătoase. Reducerea vizitelor la restaurant doar la ocazii speciale poate duce la economii considerabile.

7. Vacanțe extravagante

Vacanțele extravagante pot fi tentante, dar, așa cum se știe, sunt costisitoare. Oamenii bogați optează de multe ori pentru experiențe semnificative când vine vorba de alegerea vacanțelor. Așa că aleg destinații care le oferă relaxare și liniște, în locul opulenței. Această abordare este eficientă din punct de financiar, dar poate fi și plină de satisfacții.