Cea mai mare parte (aproape un sfert) din cheltuielile gospodăriilor din Uniunea Europeană au fost alocate în 2016 pentru "locuinţă, aprovizionare cu apă, electricitate şi gaze", singurele excepţii fiind Bulgaria, Estonia, Lituania şi România, care au alocat cel mai mult pentru "alimente".

În schimb, gospodăriile din Cipru şi Malta au alocat cel mai mult pentru "restaurante şi hoteluri". 

În cazul României, au fost alocate 21,9% din cheltuielile gospodăriilor pentru "locuinţă, aprovizionare cu apă, electricitate, gaz şi alţi combustibili", 27,9% pentru "alimente şi băuturi nealcoolice", 11,2% pentru "transport", 6% pentru "sănătate", 5,8% pentru "recreere şi cultură", 5,7% pentru "băuturi alcoolice şi tutun", 4,6% pentru "mobilă şi echipamente electrocasnice", 4,1% pentru "comunicaţii", 3,6% pentru "îmbrăcăminte şi încălţăminte" şi 2,1% pentru "educaţie

Te-ar putea interesa și: