”Camera Deputaților a adoptat modificarea Legii de Înființare a Jandarmeriei Române pentru asigurarea serviciilor de pază și protecție la Metrorex”, a anunțat miercuri compania de stat, într-un comunicat.

În termen de 30 de zile se va aproba prin Hotărâre de Guvern modul în care se va implementa prevederea legislativă menționată.

”Hotărârea de Guvern va reglementa asigurarea pazei și protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor aparținând Metrorex SA, cu efective de jandarmi. După aprobarea Hotărârii de Guvern – coroborată cu Programul de implementare agreat între Ministerul Transporturilor  și Ministerul Afacerilor Interne – serviciile de pază vor fi asigurate de Jandarmeria Română”, mai informează Metrorex.

Metrorex a anulat pe 30 martie în acest an licitaţia lansată în primăvara anului trecut pentru servicii de pază pe o perioadă de patru ani, deși a primit patru oferte în cadrul procedurii cu o valoare estimată la 154 milioane de lei (34 milioane de euro). Licitaţia ajunsese până în etapa evaluării financiare, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Pe 30 martie, compania de metrou a anulat însă licitaţia, pe motiv că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”.