David Marcus s-a alăturat companiei PayPal în luna august a anului trecut, atunci când firma sa Zong, a fost achiziţionată de cel mai cunoscut procesator de plăţi la ora actuală.

El a fost numit vicepreşedinte al companiei PayPal şi a fost însărcinat cu dezvoltarea diviziei de plăţi mobile. David Marcus va raporta direct lui John Donahoe, preşedintele eBay.

Scott Thompson, fostul preşedinte PayPal, a părăsit compania în luna ianuarie pentru a conduce operaţiunile celui mai mare portal web din SUA, Yahoo!. Thompson va primi din partea Yahoo!, în primul an de contract, peste 27 de milioane de dolari.

PayPal permite persoanelor fizice şi juridice care au adrese de e-mail să trimită şi să primească bani online, în mod sigur şi simplu, utilizând un cont bancar, carduri de debit sau credit ori conturi de depuneri. În prezent, plăţile prin PayPal sunt acceptate de peste 165.000 de website-uri din întreaga Europă. Şi afacerile offline, precum cabinetele de avocatură, prestatorii de servicii şi medicii, au început la rândul lor să primească plăţi online prin PayPal.

PayPal a fost înfiinţată în Statele Unite în decembrie 1998 şi a fost achiziţionată de eBay în 2002. Reţeaua PayPal are 106 milioane de conturi active, operează în 25 de valute şi este disponibilă în 190 de ţări.