Stănescu a reafirmat că nu a existat nicio discuţie în PSD despre suspendarea Pilonului II de pensii.

„Nicio discuţie în PSD, cel puţin, nu ştiu în coaliţie, nu a fost despre desfiinţarea Pilonului II de pensii. Discuţia a plecat de la o comunicare nefericită, de la Comisia de prognoză – de aici a plecat tot. N-a fost o discuţie în PSD despre desfiinţarea Pilonului II de pensii. Guvernul trebuie să explice care e avantajul şi dezavantajul şi să fie opţional Pilonul II de pensii din punctul meu de vedere. Eu, ca cetăţean român, să ştiu exact ce se întâmplă, cum este – dacă sunt în Pilonul I şi Pilonul II de pensii – care e pensia mea şi nu trebuie să fie forţat cineva să fie în Pilonul II de pensii, aşa cum s-a făcut acum 10 ani. (…) Decizia nu o ia PSD singur, sigur că vom discuta cu ALDE”, a declarat Stănescu la Parlament.

Potrivit acestuia, „lucrurile merg bine”, în condiţiile în care contribuţia de la bugetul de stat la bugetul de pensii a scăzut.

„Niciodată nu s-a luat în calcul suspendarea Pilonului II de pensii. Niciodată nu s-a luat în calcul aşa ceva, a fost doar o propunere a Comisiei de prognoză. Guvernul trebuie să ne explice foarte bine ce înseamnă Pilonul II. (…) Eu aş vrea să ştiu dacă la Pilonul II pensia mea va fi mai mare sau mai mică – să-mi explice Guvernul. Şi probabil că doamna Olguţa Vasilescu, în următoarea perioadă de timp, va ieşi ca să explice acest lucru ca să ştiu dacă la Pilonul II de pensii am o pensie mai mare sau mai mică. Trebuie să fie opţional acest lucru”, a subliniat Stănescu. (Sursa: Agerpres)